ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Франция – EDF търси нова площадка за изграждане на централизирано мокро хранилище за ОЯГ

19.02.2018

EDF планира да построи централизирано хранилище от басейнов тип за отработено ядрено гориво (ОЯГ), но още не е определила мястото, съобщиха от компанията.

Френският информационен портал за екология Reporterre съобщи, че EDF ще изгради хранилище на територията на АЕЦ „Белвил“, където могат да бъдат поместени до 8000 тона ОЯГ.

Представител на EDF потвърди, че по искане на ядрения регулатор ASN и министерството на околната среда на Франция компанията проучва възможността за изграждане на такова хранилище и до 2019 г. ще изпрати своето предложение на ASN.

Централното хранилище ще бъде построено на територията на една от 19-те френски АЕЦ и в него ще бъде изпращано отработеното ядрено гориво от всички 58 енергоблока на EDF.

Източник: http://www.reuters.com

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари