ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


WANO проведе в Украйна международна работна среща по ПСЕ на реактора

17.02.2018

 Световната асоциация на ядрените оператори съвместно с НАЭК «Энергоатом» проведе международна работна среща по удължаване на живота на реактора и вътрешно-корпусните устройства в рамките на програмата „Обучение и развитие“.

Темите на работната среща бяха подготвени въз основа на предложенията на “Энергоатом” и включваха следните въпроси:
- проблемни въпроси на продължителната експлоатация на елементите на вътрешно-корпусните устройства (ВКУ): изчислителни и експериментални методи за оценка на прогресиращите промени в формата им;
- съвременни подходи към изчисленията за устойчивост на крехкост на метала корпусите на реакторите от типа ВВЭР;
- управление на стареенето на корпуса на реактора и вътрешно-корпусните устройства на енергоблоковете от типа ВВЭР.

Откривайки на международната работна среща директорът на Управлението за ПСЕ на НАЕК «Энергоатом» Виктор Клочко подчерта, че международни срещи са от съществено значение за обмен на опит, доколкото продължение на срока на експлоатация на корпусите на реакторите и вътрешно-корпусните устройства кораби и – са важните и актуални въпроси, които в момента са от интерес за всички страни, които експлоатират АЕЦ

„Украйна вече ПСЕ на 7 енергоблока – блокове №1,2 на Ровненската АЕЦ, блокове №1,2 на ЮУАЕЦ и блокове №1,2,3 на Запорожската АЕЦ.
През следващите две години Энергоатом ще удължи живота на още три енергоблока: блок №3 на Ровненската АЕЦ, блокове №4 на Запорожската АЕЦ и №1 Хмелницката АЕЦ, а от 2020 година на още пет енергоблока.
Надяваме се тази среща да доведе до положителни резултати. Тя ще позволи на всички участници в работната среща да обменят положителни разработки и професионален опит, както и да подобрят съвместната ни работа, за удължаване живота на енергоблоковете”.

В международната работна среща взеха участие 32 експерти по ядрена безопасност от 5 страни по света. Представители на Украйна (НАЭК «Энергоатом», Ровненската , Запорожската и ЮУАЕЦ), Чехия (АЕЦ „Дуковки“), България (АЕЦ „Козлодуй“), Унгария (АЕЦ „Пакш“) и Иран (АЕЦ „Бушер“).

Още подробности на: http://www.energyland.info/analitic-show-168390?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+energyland+%28Energyland.info+-

Tags: , , ,

One Response to WANO проведе в Украйна международна работна среща по ПСЕ на реактора

  1. Красимир Христов on 17.02.2018 at 6:50

    Предлагам ви една интересна, уж независима, презентация, финансирана от Westinghouse, за състоянието и развитието на ядрената енергетика в Украйна: http://www.liga.net/projects/power_engineering/.
    Въпреки особената интерпретация, според мен, изнесените факти са верни.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари