ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Украйна – Първи енергоблок на Хмелницката АЕЦ се подготвя за ПСЕ

21.02.2018

 В Хмелницката АЕЦ се извършват дейности, които са част от програмата за удължаване живота на блок № 1. По време на планово предупредителния ремонт (ППР), който завърши в началото на февруари, бяха извършени редица важни работи.

По-специално, Институтът за електро-заваряване, Paton от Националната академия на науките на Украйна, проведе проучване на тръбопроводите в турбинно отделение на системи, важни за безопасността.
Понастоящем се правят изчисления, за да се потвърди възможността за експлоатация на първия блок на Хмелницката АЕЦ в надпроектен период.
Освен това, работата бяха извършени дейности за удължаване живота тръбопроводите от четвърти клас за безопасност.

Изготвена е съответната документация, която ще бъде изпратена до Държавната инспекция по ядрено регулиране на Украйна (ГИЯРУ).

Сред важните и обемни дейности, извършени по време на ремонтна кампания – беше извършен основен ремонт на два дизел-генератора.

Какво още предстои?

„В плановете за 2018 г. са включени – продължаване на работата по замяна на оборудването, което е изчерпало своя ресурс, морално остаряло е или има висок процент на износване.
В момента се извършва изготвянето на проектната и тръжна документация за закупуване на това оборудване.
Убеден съм, че след приключването на съответните дейности първи блок на Хмелницката АЕЦ ще работи стабилно и надеждно и ще направим всичко по силите си за това „, обобщи ръководителят на турбинния цех.

http://www.energyland.info/analitic-show-168394?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+energyland+%28Energyland.info+-

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари