ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


„Росатом“ ще подготви етиопски специалисти за работа в АЕЦ

13.02.2018

Както посочи посланикът на Етиопия в Русия Грум Абай Тешоме, Росатом ще предложи на гражданите подходящи образователни програми

 

 Росатом ще обучи специалисти в областта на мирния атом в Етиопия. Това съобщи посланикът на тази страна в Русия Грум Абай Тешоме (GRUM ABAY TESHOME) в четвъртък на брифинг.
„Сега делегацията от Росатом е в нашата страна в рамките на вече подписаното споразумение за сътрудничество“, каза той. „Ние се интересуваме от развитието на мирния атом“.

„Знаете ли, атомни електроцентрали могат да бъдат изградени в всяко време, но въпросът е, кой ще ги експлоатира, – каза посланикът, в отговор на въпрос за евентуалното време на строителството на атомни електроцентрали в Етиопия.

“ На първо място, ние трябва да се подготвим необходимите специалисти , и според нашето споразумение , „Росатом“ ще предложи на нашите граждани подходящи образователни програми „, добави дипломатът.

Руско-етиопски меморандум за разбирателство за сътрудничество в областта на ядрената енергия за мирни цели, бе подписан в рамките на форума „Atomexpo 2017″ през юни 2017.

Подробности на: http://tass.ru/ekonomika/4923032

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Отворено писмо – Помогнете на Дневен център “Дъга” за деца-аутисти

Преди около 2 години под мотото “Подай ръка на различните деца” стартира кампания на инициативен комитет към Асоциация Аутизъм за набиране на средства за...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

50 години българска атомна енергетика – средношколска конференция

Последни коментари