ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Финландската Fennovoima и АЕЦ “Пакш-2” подписаха споразумение за техническо сътрудничество

30.01.2018

Финландската компания Fennovoima, оператор на АЕЦ „Ханхикиви“, и унгарската АЕЦ „Пакш“ 2 подписаха споразумение за техническо сътрудничество.

Делегацията на проектa Paks II посети Фанономима на 24 януари 2018 г. Делегацията се състоеше от държавния секретар д-р Атила Азсоди, заместник-главния изпълнителен директор Миклос Хорват, ръководителят на кабинета Ференц Лебер и техническия директор Габор Ковач.
Проектът Paks II е за изграждане на АЕЦ с „ВВЕР-1200″, както и на АЕЦ “Ханхикиви-1”.
В рамките на дискусиите, фокусирани върху текущото състояние на проектите Paks II и Hanhikivi 1, двете компании подписаха споразумение за сътрудничество.

 

Представители на АЕЦ „Ханхикиви-1“  и АЕЦ „Пакш-2“  успешно си сътрудничат вече няколко години, заяви Мина Форстрьом, ръководител на проекта на Fennovoima.

Настоящото споразумение със сигурност ще помогне на работата ни по двата проекта, убеден е и заместник генералният директор на АЕЦ „Пакш-2“ Милош Хорват.

И двете страни вярват, че подобно сътрудничество би допринесло много за бързото решение на въпроси, които могат да възникнат в етапа на проектиране, лицензиране и експлоатация на двете АЕЦ. А този опит впоследствие може да се използва от всички заинтересовани страни в ядрения отрасъл.

Подробности на: https://www.fennovoima.fi/en/news/news/technical-cooperation-agreement-with-fennovoima

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари