ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Ростовска АЕЦ – Ростехнадзор издаде разрешение за започване етапа на енергийния пуск на 4 енергоблок

28.01.2018

Федералната служба по екологичен, технологичен и атомен надзор “Ростехнадзор” издаде разрешение за началото на решаващия етап от пусковите операции на Четвърти енергоблок на Ростовската АЕЦ – енергийното стартиране.

 

 

В момента в Четвърти енергоблок са провеждат регламентирани тестове и постепенно повишаване на мощността. В зависимост от резултатите на изпитанията ще бъде взето решение за датата на включването на енергоблока в мрежата.

„След получаването на разрешение от Ростехнадзор за началото на етапа на енергийния пуск се извършва постепенно увеличаване на мощността на реактора на енергоблока. А при достигането на 35% мощност на РУ започва една от най-важните и отговорни операции на етап енергийно стартиране – развъртане на турбогенератора или т.н. „тласък (толчок) на турбината“, отбеляза главният инженер на Ростовската АЕЦ Андрей Горбунов.

Подобности на: http://www.atominfo.ru/newsr/y0460.htm

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари