ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


WNA – Агнета Ризинг подкрепи България да реализира ядрения си потенциал

28.01.2018

България трябва да ускори изграждането на нова ядрена мощност, за да посрещне нарастващата нужда от надеждна, нисоквъглеродна електроенергия, каза Агнета Ризинг, генерален директор на Световната ядрена асоциация (World Nuclear Association) пред българския парламент.

България има дългогодишен положителен опит в областта на ядрената енергетика, познава предимствата, които тя има за хората и за околната среда, сподели тя, като отбеляза, че за нейното развитие има силна институционална и обществена подкрепа.
Ризинг призова българското правителство да придаде нова сила на изграждането на нова ядрена мощност в страната: „Ние подкрепяме правителствата, които провеждат ясна и последователна енергийна политика, която разглежда АЕЦ като нисковъглеродни енергийни източници, понижаващи системните разходи и гарантиращи сигурността на доставките. Сега е времето България да поведе и даде силен принос към реализацията на програма за нова ядрена мощност“, каза Ризинг.

Увеличаването на ядреното производство в България ще бъде от полза за икономиката на страната, за екологията и за общината, на чиято територия би била изградена новата мощност.
След въвеждане в експлоатация, тя ще осигурява надеждна, нисоквъглеродна енергия денонощно и ще осигури високоспециализирани работни места.

Подробности на:  http://www.world-nuclear-news.org/NP-Rising-urges-Bulgaria-to-meet-nuclear-power-potential-25011802.html

Tags: ,

One Response to WNA – Агнета Ризинг подкрепи България да реализира ядрения си потенциал

  1. Донка on 30.01.2018 at 14:58

    Професионални и експертни съвети, но няма кой да ги чуе.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Тема на седмицата

Отворено писмо – Помогнете на Дневен център “Дъга” за деца-аутисти

Преди около 2 години под мотото “Подай ръка на различните деца” стартира кампания на инициативен комитет към Асоциация Аутизъм за набиране на средства за...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

50 години българска атомна енергетика – средношколска конференция

Последни коментари