ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Унгария – Сроковете за започване строителството на новите енергоблокове на АЕЦ “Пакш” няма да се провалят

27.01.2018

Строителството на двата нови енергоблока на унгарската АЕЦ „Пакш“ започва през февруари в съответствие с по-рано установените срокове, независимо от протестите от страна на Австрия.
Това заяви за ТАСС министърът на външните работи на Унгария Петер Сиярто, който участва в международната конференция „Арктически граници“ в норвежкия град Тромсьо.

„Всичко, включително инвестициите, безусловно се осъществява по план спрямо установените срокове. Както знаете, правителството на Австрия оспорва приетото решение на Еврокомисията, но това няма да повлияе на графика и всичко, както и преди, върви съответно графика“. Сиярто възнамерява на 30 януари да обсъди позицията на Виена с канцлера на Австрия Себастиан Курц.

По думите на Сиярто, днес АЕЦ „Пакш“ покрива 43% от нуждите на Унгария от електроенергия. Реализирането на проекта за АЕЦ „Пакш“ 2, който предполага строителството на два нови енергблока с мощност от 2400 Мвт, ще позволи този показател да достигне до 65%.

Източник: http://www.atomic-energy.ru/news/2018/01/25/82697

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари