ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


ЕС ще обсъди общите действия в отговор на изявленията на Тръмп за ядрената програма на Иран

14.01.2018

Европейският съюз ще подготви общ отговор на изявленията на президента на САЩ Доналд Тръмп за ядрената програма на Иран.
Това заяви в петък представител на Министерството на външните работи на Германия.

 

 

„Приемаме днешните изявления на американската страна относно съвместния всеобхватен план за действие за ядрената програма на Иран, ще се консултираме с нашите европейски партньори и ще обсъдим общ подход“, каза тя.

Представителят на германското външно министерство подчерта, че „правителството ще продължи да се застъпва за пълното прилагане на споразумението“.

Външният министър на Германия Зигмар Габриел  също заяви в четвъртък, че Берлин не вижда причина да се върнат снетите санкции срещу Иран в рамките на ядрената сделка. Според него, няма никакви доказателства, че Иран не спазва това споразумение.
По-рано Тръмп заяви, че САЩ ще преустановят участието си в споразумението за иранската ядрена програма, освен ако то не бъде изменено.
Той припомни, че за пореден път удължи вдигането на санкциите срещу Иран, но според него, това бе направено „само с цел да се сключи споразумение с европейските съюзници, за да се коригират ужасните недостатъци на иранската ядрена сделка.“

Подробности на: http://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/4871319

Tags: , , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари