ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


До края на седмицата САЩ ще обявят решението си по съдбата на “ядреното споразумение” с Иран

11.01.2018

 Вашингтон в петък ще обяви решение по режима за премахване на санкциите от Иран в рамките на „ядреното споразумение“, заяви представител на Държавния департамент пред репортери във вторник.

Продължаването на режима на санкциите към Иран се подразбира в рамките на постигнатото по-рано „ядрено споразумение“ и в съвместния всеобхватен план за действия.

Говорителят на Държавния департамент отбеляза, че решение по този въпрос ще бъде взето след като държавният секретар Рекс Тилърсън се срещне с американския президент Доналд Тръмп и шефа на Пентагона Джеймс Матис.

През декември стана известно, че Съединените щати се опитват да премахнат недостатъците на многостранното споразумение за мирния характер на иранската ядрена програма.
Държавният секретар Тилърсън заяви, че Вашингтон се опитва да „подобри за по-добро“ ядрената сделка с Иран.

За справка

Споразумението за ядрената програма на Иран бе подписано на 14 юли 2015 година. То бе подписано от Иран, САЩ, Русия, Китай, Великобритания, Франция и Германия.
Въпреки факта, че според експертите на МААЕ Иран изпълнява всички задължения по ядрената сделка, през октомври американският президент Доналд Тръмп нарече напълно реална пълната отмяна на ядреното споразумение с Иран.

Източник: https://iz.ru/693369/2018-01-09/ssha-na-nedele-obiaviat-reshenie-po-sudbe-iadernogo-soglasheniia-s-iranom

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари