ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Въглищният и ядреният отрасъл в икономиката на САЩ няма да получат държавна подкрепа

10.01.2018

Въпреки обещанията на Доналд Тръмп няма да има субсидии за въглищните и атомните електроцентрали.
Преди време президентът Тръмп обеща, че ще помогне на въглищният и ядреният отрасъл във връзка с натиска от страна на евтиния природен газ

 

Федералната комисия за енергийно регулиране на САЩ (FERC) отхвърли предложението на министъра на енергетиката Рик Пери за подкрепа на въглищната и ядрената енергетика.

В понеделник независима енергийна агенция съобщи, че Пери не може да докаже нуждата от субсидиране на въглища и атомни електроцентрали, за да се запази надеждността и стабилността на електрическата мрежа на страната.
Комисията се състои от петима члена, включително четирима души, назначени от президента Доналд Тръмп, трима от тях републиканци. Решението на комисията е задължително.

Комисията призна, че е съгласна с обявената от Пери цел – стабилна електрическа мрежа.

Федералната енергийна регулаторна комисия на САЩ възложи на операторите на регионални мрежи да представят своите предложения за укрепване на енергийната система в рамките на 60 дни.
След това комисията ще реши дали са необходими допълнителни действия, заявиха от FERC.

На плана на администрацията на Белия дом се противопоставяше на необичайна коалиция от бизнес и екологични групи, които често не са съгласни помежду си.
Критиците отбелязват, че планът ще се отрази отрицателно на енергийните пазари и ще повиши цените за потребителите в някои региони на страната.

Групи от природозащитници приветстваха тази новина, като заявиха, че планът на администрацията само би увеличил количеството на мръсните и опасни горива. Деймън Моглен, старши съветник на „Приятели на Земята“, заяви: „Независимо от това колко силно е лобирането от тази индустрия, пазарът налага да се заменят ядрени и въглищни централи с по-евтината, по-чиста и по-безопасна слънчева и вятърна енергия“.

Източник: https://www.golos-ameriki.ru/a/4199205.html

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари