ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Унгария – До края на века АЕЦ “Пакш-2” ще осигурява стабилно електрозахранване на страната с евтина електроенергия

08.01.2018

В началото на 2018 г. Унгария планира да започне подготвителна работа по проекта за изграждане на АЕЦ „Пакш“ 2.
Самият строеж ще започне през 2020 година, заяви Атила Асоди, държавен секретар на Унгария за разширяването на унгарската АЕЦ „Пакш“, пише LN.cz.

 

В момента в Унгария работи само една АЕЦ – АЕЦ „Пакш“, която има същия тип реактори както чешката АЕЦ „Дуковани“ – ВВЕР-440, отбелязва чешкото издание и коментира, че Унгария вече се готви за 2032-2037 г., когато блоковете на АЕЦ „Пакш“ ще бъдат спрени.

Бързите темпове, с които Унгария работи по реализацията на АЕЦ „Пакш“ 2 се обясняват още и с факта, че около една трета от потреблението на електроенергия в страната се задоволява от действащите ядрени енергоблокове, друга една трета е вносът на ток от чужбина и още толкова се произвежда от други източници в страната.
Така проектът за АЕЦ „Пакш“ 2 се оказва както стратегическа инвестиция в бъдеще, така и гарант за осигуряване на електрозахранване за унгарските потребители.

АЕЦ „Пакш“ 2 ще осигури стабилно снабдяване с евтина електроенергия до края на този век, тъй като тя ще бъде в експлоатация най-малко 60 години с възможност за удължаване на експлоатационния ресурс, пише още чешкото издание.

Източник: http://www.lidovky.cz

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари