ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Японските демократи предложиха законопроект за отказ от ядрената енергетика

25.12.2017

Законопроектът за отказ за експлоатация на атомни електроцентрали ще бъде разгледан от японския парламент на 10 януари 2018 година, съобщава в-к „Асахи Шимбун“.

 

Инициативата принадлежи на Демократическата партия на Япония. Същността на законопроекта ще бъде изложена от бившите министър-председатели на страната Junichiro Koizumi и Morihiro Hosokawa.
Като коментира инициативата, Коидзуми каза, че премахването на използването на ядрената енергетика при това правителство, ръководено от Шинзо Абе, не е толкова просто.

„Общественото мнение на онези, които се противопоставят на рестартирането на атомните електроцентрали, е много по-силно от тези, които поддържат ядрената енергетика“, каза Коидзуми.
Според авторите на документа атомни електроцентрали не трябва да функционират в Япония. Властите трябва да разчитат повече на възобновяеми енергийни източници (ВЕИ).

Източник: https://regnum.ru/news/economy/2361341.html

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари