ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Изграждането на АЕЦ ще позволи на Судан напълно да реши проблема с енергийната си сигурност

23.12.2017

 Дружеството „Rusatom Overseas“ (част от държавната корпорация „Росатом“) и Министерството на водните ресурси, напояването и електроенергията на Република Судан подписаха споразумение за разработване на проект за изграждане на атомна електроцентрала в Судан.
Документът беше подписан от заместник-министъра на водните ресурси, напояването и електроенергията на Република Судан Муса Омер Абу Елгасим и директорът на департамента за развитие на бизнеса на „Русатом Оверсиз“ Дмитрий Баженов.

Като част от реализирането на технико-икономическата обосновка на проекта за изграждане на АЕЦ ще бъде напрваен избор на площадка за централата, а също ще бъдат определени ключовите параметри на проекта: технология, мощност, оборудване, срокове и етапи на изпълнение, както и схема за финансиране.
„Развитието на ядрената технология ще позволи на Судан напълно да реши проблема с енергийната сигурност на страната. Това е мащабен и стратегически важен проект, който определя характера на отношенията между нашите държави за дълъг период от време“, подчерта Дмитрий Баженов.

За справка

На 24 ноември 2017 година в Сочи по време на посещението на президента на Република Судан Омар ал-Башир, правителството на Руската федерация и правителството на Судан подписаха споразумение за сътрудничество в областта на използването на ядрената енергия за мирни цели.

Източник: http://www.energyland.info/analitic-show-166725?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+energyland+%28Energyland.info+-

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 10–12.06.2020, Варна

Последни коментари