ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Експерти от 12 страни, ръководени от българката Веселина Рангелова, провериха безопасността на Ленинградската АЕЦ

03.12.2017

 Екипът на МААЕ за проверка на експлоатационната безопасност (OSART) обобщи резултатите от 17-дневната мисия за оценка на експлоатационната безопасност на блок №4 на атомната електроцентрала с водно охлаждан реактор и графитен забавител РБМК-1000, въведен в експлоатация през 1981 година.

Експертите от мисията OSART на Международната агенция за атомна енергия МААЕ отбелязаха ангажимента за безопасност на Ленинградската АЕЦ и активната дейност на предприятието да усъвършенстване в това направление.

“Ленинградската АЕЦ е направила задълбочена самооценка на спазването на стандартите на МААЕ, според резултатите от която с цел подобряване на дейността и са инициирани такива мероприятия за усъвършенстване, като въвеждането на интегрирана система за управление”, каза заместник ръководителят на екипа Веселина Рангелова.

„Изпълнение на предложенията, направени от екипа на OSART ще помогне за по-нататъшно подобряване на експлоатационната безопасност на централата, както и отчетените добри практики ще допринесат за повишаване на нивото на безопасност на АЕЦ по света, ако бъдат въведени в други централи“, – отбелязаха експертите.

 

Екипът на OSART включваше 12 експерти от Белгия, Бразилия, Канада, Китай, Чехия, Франция, Румъния, Словакия, Южна Африка и Швеция, както и двама представители на МААЕ.

Още много подробности на: https://www.seogan.ru/na-leningradskoiy-aes-zavershilas-missiya-osart-po-ocenke-ekspluatacionnoiy-bezopasnosti-na-chetvertom-energobloke.html

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари