ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


САЩ – компанията Lockheed Martin разработва радиолокационна станция с разпознаване на балистичните цели

17.12.2017

Американската компания Lockheed Martin защити проекта за радарна станция LRDR (Long Range Discrimination Radar) за селектиране на балистични цели.

 

Както съобщава Defense Airspace защитата на проекта се проведе на 28 септември тази година, но това стана известно известно едва сега.
Американската агенция за противоракетна отбрана е одобрила проекта за новата радиолокационна станция (РЛС).

Страните, въоръжени с ядрени оръжия, се занимават с създаването на нови бойни глави за балистични ракети, които биха могли да пробият системата за противоракетна отбрана.
Такива бойни единици ще бъдат оборудвани с маневриращи ядрени блокове и фалшиви цели, които за радарите ще бъдат практически неразличими от истинските ядрени бойни глави (ЯБГ).
Очаква се новият радар да бъде в състояние да отличи ЯБГ от фалшива цел.

Защитата на проекта за LRDR станция означава, че сега Lockheed Martin може да започне да произвежда възли за радара, да ги сглоби и да извърши демонстративни изпитания.
Очаква се новият радар да бъде тестван през следващите две години, а през 2020 година РЛС да постъпи на въоръжение.

Новата радарна станция се планира да бъде разгърната в американската военновъздушна база „Clears“ в Аляска. Изграждането на радара ще започне през 2019 г.
В момента Lockheed Martin тества отделните компоненти на радара. Освен това върви отстраняване на грешки на софтуера, който ще бъде отговорен за разделянето на балистичните цели на истински и неверни.
Според проекта приемният тракт на радарната станция LRDR ще бъде изграден на базата на галиев нитрид. Използването на този материал ще позволи да се подобрят значително параметрите „сигнал-шум“ в сравнение със съвременните радари, базирани на галиев арсенид. В резултат на това с по-малка мощност на предавателя, радарът ще може да открива и селектира въздушни цели на по-голямо разстояние и височина.

Новият радар ще работи в два режима: широкоъгълен (обзорен) за откриване на целите и тясноъгълен за точно разпознаване и проследяване. Планирано е станцията да бъде оборудвана със защита срещу електронно потискане.
LRDR ще бъде свързана с националната система за противоракетна отбрана на Съединените щати – параметрите на целта от радара ще се прехвърлят в реално време на противоракетните комплекси в Аляска и Калифорния.

Понастоящем системата за противоракетна отбрана на САЩ включва три радара за далечно откриване и ранно предупреждение PAVE PAWS. Освен това Съединените щати разполагат с мобилна морска SBX радарна станция, работеща в X-обхвата.

Източник: http://www.nanonewsnet.ru/news/2017/amerikantsy-zashchitili-proekt-radara-selektsii-ballisticheskikh-tselei?utm_campaign=subscribe_techno&utm_medium=email&utm_source=subscribe

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари