ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Франция – „Значителен“ инцидент в атомната електроцентрала Paluel

11.11.2017

EDF заявява, че е заменила въпросното оборудване, което е страдало от корозия.

 

ЕФР съобщи в четвъртък, 9 ноември „инцидент със значителна безопасност“ по отношение на два от реакторите на атомната електроцентрала „Палуел“ (Сейн-Маритим). Групата заявява, че е заменила въпросното оборудване, което е страдало от корозия. В скалата INES, която има седем нива, вариращи от аномалия до голяма авария, този инцидент съответства на второ ниво.

Органът за ядрена безопасност (ASN) е уведомил на 20 юни за инцидент на ниво 2 за двадесет реактора на територията на страната. В резултат на тези проблеми EDF разшири плана си за контрол върху спомагателно оборудване и в този момент тя откри проблема в Paluel.

„Тези проверки разкриха локални корозионни дефекти на съдовете за разширение на двата резервни дизелови блока на производствени единици № 1 и 2 на атомната електроцентрала Paluel“, обяснява EDF. Тези резервоари за разширение съдържат охлаждащата течност, необходима за работата на аварийните дизелови двигатели. Тяхната замяна беше извършена от групата, която заявява, че не е променила прогнозата си за производство на ядрена енергия.

Въпреки поредица инциденти от ниво 2 в няколко атомни електроцентрали през последните месеци, президентът на ASN Pierre-Franck Chevet определи нивото на безопасност на ядрените инсталации във Франция като „като цяло задоволително“.

Източник: http://mobile.lemonde.fr/energies/article/2017/11/09/un-incident-significatif-a-la-centrale-nucleaire-de-paluel_5212605_1653054.html

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Отворено писмо – Помогнете на Дневен център “Дъга” за деца-аутисти

Преди около 2 години под мотото “Подай ръка на различните деца” стартира кампания на инициативен комитет към Асоциация Аутизъм за набиране на средства за...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

50 години българска атомна енергетика – средношколска конференция

Последни коментари