ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Индия разработва роботизиран “инспектор” за вихрово токов контрол на топлообменните тръби на парогенераторите

13.11.2017

Специалисти на Индийския център за изкуствен интелект и роботика (CAIR) разработиха система с дистанционно управление за провеждане на вихрово токов контрол на топлообменни тръби на парогенераторите на атомни електроцентрали.

 

Това съобщиха световните профилни издания цитирайки съобщението на организацията за отбранителни изследвания и разработки (DRDO) в Индия.

Системата, наречена „ECT Robot Manipulator“, има пет степени на свобода и е предназначена за позициониране на оборудването за вихрово токов контрол (ECT) под контролираните тръби „,се казва в съобщението на DRDO.

Системата е оборудвана със средства за автоматична калибровка, а също така и камера за „визуално коригиране на позиционирането с цел компенсиране на механични грешки в системата“.

През октомври 2017 година DRDO предаде разработената технология на ядрено-енергийна корпорация (NPCIL) на Индия за внедряване на индийските енергоблокове.

Подробности на: https://sputniknews.com/asia/201711081058913961-robot-india-nuclear-plant/

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Какъв топлоносител трябва да бъде избран за малки модулни реактори? Въпроси и отговори.

Малките модулни реактори (SMR) могат да се превърнат в инструмент за истински ядрен ренесанс и възраждане на ядрената енергетика. Те, според скептиците, може да...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари