ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Главният изпълнителен директор на SCANA излиза в пенсия след провала на проекта за АЕЦ “V.C.Summer”

04.11.2017

Главният изпълнителен директор на компанията SCANA в Южна Каролина, участваща в провалилия се проект за разширяването на АЕЦ „Ви Си Съмър“ с реакторите на Westinghouse АР1000, напуска поста си.

 

Кевин Марш (Kevin Marsh), който супервизираше проваленият проект за АЕЦ на стойност 20 милиарда долара, ще се пенсионира и ще бъде заменен от главния оперативен директор Джими Адисън (Jimmy Addison) от 1 януари 2018 г.

SCANA, която е разследвана от щатските и федералните власти заради АЕЦ „V.C. Summer“, е съобщила новината чрез изявление.

Оттеглянето на Марш идва, след като SCANA и партньорът й – държавната компания Santee Cooper, изоставиха проекта за разширяване на централата през юли, след като разходите нараснаха до 20 милиарда долара и основният изпълнител Westinghouse Electric обяви банкрут.
По-рано Santee Cooper също замени изпълнителният си директор.

Източник: http://www.kallanishenergy.com/2017/11/02/scana-ceo-retiring-after-failed-summer-nuclear-project/

Още подробности на: http://www.thestate.com/news/politics-government/article181834166.html

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари