ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


«Роснефть» разработи уникална формула на огнеупорно масло за турбини с голяма мощност, включително и за енергийни установки на АЕЦ

11.11.2017

  Специалисти от изследователския център ООО «РН-ЦИР» (част от научния и проектен комплекс на Роснефт) разработиха уникална формула за огнеупорно масло OMTI (огнеупорно масло от топлотехническия институт).

Този тип масла са необходими за надеждното функциониране на съвременните електроцентрали и е предназначен за турбини с голяма мощност, включително на атомни електроцентрали (АЕЦ).

Сега в Русия не се произвеждат огнеупорни масла. Същевременно в състава на вносни огнеупорни масла от типа OMTI се използват ксиленоли от въглища, които са силно токсични материали.

Огнеупорното масло, получено от специалисти на «РН-ЦИР», не съдържа канцерогенни компоненти, а по отношение на комбинацията от технически и химични параметри надминава вносните аналози и напълно отговаря на изискванията за огнеупорни масла за атомни електроцентрали.
Свойствата на разработените огнеупорни масла ще им позволят да се използват не само в съществуващи, но и в перспективни енергийни блокове на АЕЦ.

Подробности на: http://www.energyland.info/analitic-show-164836?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+energyland+%28Energyland.info+-

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Отворено писмо – Помогнете на Дневен център “Дъга” за деца-аутисти

Преди около 2 години под мотото “Подай ръка на различните деца” стартира кампания на инициативен комитет към Асоциация Аутизъм за набиране на средства за...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

50 години българска атомна енергетика – средношколска конференция

Последни коментари