ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Ростовска АЕЦ – на пусковия четвърти блок започна ревизия на основното оборудване на РУ след горещата обкатка

19.10.2017

Специалистите от експлоатационната служба пристъпиха към завършване на етапа на предпусковите дейности – а именно към ревизия на основното оборудване на реакторната установка.

 

 

Започна процесът на разуплътняване на корпуса на реактора, след което от него ще бъдат извадени имитаторите на топлоотделящите сборки с цел проверка на състоянието на корпуса отвътре и вътрекорпусните устройства.

Така в етапа на ревизията ще бъде осъществена предексплоатационна проверка на основното оборудване и заваръчните съединения на тръбопроводите от системите на първи и втори контур и ще бъде направена експертиза на състоянието на корпусите на парогенераторите и главните циркулационни помпи.

„Ревизията е един от най-отговорните етапи преди физическия пуск“, отбеляза началникът на реакторния цех на Трети и Четвърти енергоблок на Ростовската АЕЦ Олег Висоцкий.
„Необходимо е да се убедим, че след горещата обкатка основното оборудване на реактора е работоспособно и е напълно готово за експлоатация“.

Предвидено е етапът на ревизията да продължи 30 денонощия и е строго регламентирана и задължителна операция в програмата на подготовката на енергоблока към началото на зареждане с гориво.

Източник: http://www.rosatom.ru/journalist/news/rostovskaya-aes-na-puskovom-energobloke-4-nachalas-reviziya-oborudovaniya-reaktornoy-ustanovki/

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари