ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Франция – EDF влага 700 милиона евро за подобряване сигурността на АЕЦ

19.10.2017

Директорът на департамента за ядрена енергетика на EDF Филип Сасен, заяви, че компанията ще вложи 700 милиона евро в програмата за модернизация на АЕЦ до 2023 г.
Той добави, че ръководството на EDF си взаимодейства с френските власти за осигуряване на сигурността на ядрените обекти.

 

Персоналът на концерна осъзнава своята отговорност в условията на терористична заплаха, а специални подразделения на жандармерията са готови денонощно да отблъснат всяко нападение.

В близко време в рамките на модернизацията на АЕЦ, тези средства ще бъдат похарчени за привличане на специалисти по сигурност и повишаване на нивата на защита на АЕЦ.
Сасен съобщи, че в министерството на вътрешните работи ще бъде създадена специална служба за проверка на сътрудниците преди издаване на разрешенията им за работа в ядрени обекти.

Източник: http://www.leparisien.fr

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари