ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


GreenPeace: АЕЦ в Белгия и Франция не са защитени от външни атаки

14.10.2017

Международната екологична организация „GreenPeace“ съобщи за повишената уязвимост на атомните електроцентрали, разположени в Белгия и Франция.

 

Става дума за ниската степен на защита на ядрените обекти от външни заплахи.
Организацията е направила изчисления, резултатите от които сочат за сериозните технически възможности на нарушителите, които могат да извършат атаки срещу атомни електроцентрали.

От Грийнпийс отбелязват, че особено безпокойство на експертите буди недостатъчната степен на безопасност на резервоарите с течни РАО на атомните електроцентрали. В случай на нападение върху централата , такива басейни могат да станат причина за радиационни аварии, предложиха от „Грийнпийс“.

За справка

Неотдавна Белгийските специални полицейски служби проведоха учения, за да разработят методи за противодействие на терористични актове в атомните електроцентрали в страната.
Маневрите са извършени в атомната електроцентрала Tihange. Мерките за сигурност в белгийските атомни електроцентрали бяха засилени след терористичните атаки, които станаха в Брюксел през март 2016 година.

Подробности на: https://www.japantimes.co.jp/news/2017/10/10/world/french-belgian-nuclear-plants-vulnerable-attack-greenpeace-warns/#.WeEEL7jxPCM

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари