ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Арменска АЕЦ – започват доставките на ключово оборудване за модернизация на машинна зала във връзка с ПСЕ

19.10.2017

 Тази година на централата ще бъде доставено  ключово оборудване за модернизация на машинна зала, по-специално турбогенератор, блочен трансформатор и друго оборудване.
Според руските специалисти, едва през 2018 година повече от 600 служители на договорни организации, включително арменски, ще изпълняват съответните дейности на централата.

В Ереван се проведе V заседание на Съвместния координационен  комитет по проекта за продължаване срока за експлоатация (ПСЕ) на енергийния блок №2 на Арменската АЕЦ.
На срещата присъстваха представители на държавната корпорация „Росатом“, Министерството на енергетиката и природните ресурси на Република Армения, Държавния комитет към правителството на Република Армения за регулиране на ядрената безопасност, АД «Русатом Сервис» и ЗАО «Айкакан атомайин электракаян».

Участниците в срещата обсъдиха резултатите от ППР през 2017 година, както и обхвата и графика за подмяна и модернизация на оборудване през 2018 и следващите години.
Като част от срещата бе засегна темата за сътрудничество в областта на образованието, обучението и взаимодействие с обществеността за общественото приемане на ядрената енергетика.

Също така участниците в срещата отбелязаха, че ще бъде възстановена инфраструктурата в близост до АЕЦ за изпълнението на проекта.
Железопътната линия от Армавир до Ашалой вече е възстановена, планирани са реконструкции на инфраструктурни съоръжения, включително хотели в Армавир, където ще живеят служителите, командировани в атомниата електроцентрала.
На територията на самата централа ще се извършват работи за благоустройство на територията.

Източник: http://www.energyland.info/analitic-show-164154?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+energyland+%28Energyland.info+-

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари