ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Германия – за деветте месеца на 2017 година ВЕИ са произвели 37,5% от електроенергията на страната

05.10.2017

През първите три тримесечия на 2017 година 37,5% от енергията на Германия се произвежда въз основа на възобновяеми енергийни източници. В края на 2016 година делът на ВЕИ е бил 34%.
Обемът на произведената електроенергия от ВЕИ за периода достига 151.57
TWh.

 

Вятърната енергетика произвежда 16,4% от немската електроенергия (66,59 TWh). Вятърът е най-големият източник на енергия в страната след лигнитните (кафявите) въглища.
Слънчевата енергетика генерира 8.7% от електроенергията – повече от генерираната от газ (8.4%). Производството на слънчевите електроцентрали през първите три тримесечия на практика достигна равнището на цялата миналата година. Поради факта, че тъмните месеци ни чакат до края на годината, делът на слънцето в генериращата структура ще намалее леко до края на 2017 година.

В енергийния сектор на Германия все още доминират въглищата, което оказва негативно влияние върху способността на страната да изпълнява своите климатични задължения.
На базата на кафяви въглища се произвеждат 25% от електроенергията, а от каменни въглища – 15,9%. Като цяло, това е малко по-малко от дела на въглищата през 2016 година.

За справка

Съгласно германския Закон за възобновяемите енергийни източници до 2020 година ВЕИ трябва да произвеждат 40-45% от електроенергията в страната. Предвид посочените тенденции, тази цел вероятно ще бъде постигната по-рано.

Източник: http://renen.ru/res-in-germany-generated-37-5-of-electricity-for-three-quarters-of-2017/

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари