ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Япония – спирането на ядрената енергетика до 2030 година не съответства на реалността

19.10.2017

Япония трудно ще се откаже напълно от експлоатацията на АЕЦ до 2030 година предвид няколко фактора, сред които задълженията за съкращаване на емисиите от парникови газове в атмосферата и неизбежният ръст на цената на електроенергията за потребителите.

 

Това заяви на пресконференция в Токио министърът на икономиката, търговията и промишлеността Хирошиге Секо.

„Това не съответства на реалността. Ще ни е трудно да постигнем пълното спиране на използването на ядрената енергетика“.
Така министърът коментира изявлението на губернатора на Токио Юрико Коике за необходимостта от извеждане от експлоатация на всички ядрени енергоблокове в страната.

По думите на Хирошиге Секо, днес международната общност полага усилия за намаляване на изпускането на парникови газове в атмосферата и отказът на Япония от АЕЦ ще повлияе на изпълнението на задълженията на страната за решаване на този глобален проблем.

Подробности на: http://tass.ru/ekonomika/4611123

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари