ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Украйна планира значително да увеличи мощността на действащите енергоблокове ВВЭР-1000

02.10.2017

 Westinghouse Electric Company обяви подписването на разширен меморандум за разбирателство с украинската компания ПАО „Турбоатом“ с цел координация и сътрудничество за увеличаване мощността на атомните електроцентрали в Украйна.

Харковският завод „Турбоатом“ е една от водещите световни компании в областта на проектирането и производството на турбини за АЕЦ, ТЕЦ и водноелектрически електроцентрали.

 

„Това стратегическо партньорство с Турбоатом е отличен пример за това как Уестингхаус се ангажира да предоставя на своя клиент, Енергоатом, иновативни технически решения за по-нататъшно увеличаване мощността, ефективността и безопасността на оборудването“, – каза Азис Даг, вицепрезидент на Уестингхаус и управляващ директор за северна и източна Европа. „Ние също се радваме да работим с други украински доставчици за подкрепа на нашите дейности, свързани с потенциалния проект – Енергиен мост Украйна – Европейски съюз”.

Министерството на енергетиката и въгледобива на Украйна наскоро одобри анализ на проекта „Енергиен мост Украйна-Европейски съюз“, който ще се реализира в партньорство между държавни и частни компании.
Решението на министерството беше взето въз основа на техническо-икономическа обосновка, направена от Westinghouse Electric Company, Polenergia International S. r.l. и EDF Trading Limited. Потенциалният проект предполага значително увеличаване на мощността на съществуващите енергоблокове с ВВЭР -1000 в Украйна. В момента в Украйна действат  13 реактори тип ВВЭР-1000.

Подробности на: http://www.energyland.info/analitic-show-163944?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+energyland+%28Energyland.info+-

Tags: , , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари