ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Задокеанските партньори се подготвят за нов ядрен експеримент с украинските АЕЦ

01.10.2017

На какъв тип ядрена енергетика в Украйна разчитат чуждестранните господари, съобщава в статията си Източно-Европейската редакцияИА REGNUM.

 

 

Ако ще продавате, нека бъде бързо и повече. Този подход е демонстриран във всички отрасли на украинската икономика, част от която, като неперспективна, просто се унищожава, а другата се преформатира с цел максимално удобство за чуждестранния купувач.

Този подход не отмина и енергетиката, която постепенно се препрофилира за доставки на електроенергия за ЕС.
Това не е възможно да се направи много бързо, тъй като са натрупани маса проблеми, свързани с унищожаването на предишната система, което се превърна в шлагер за недостига на въглища и необходимостта от затискане на дупките в електроснабдяването чрез засиленото използване на съществуващите мощности.

В последния случай Украйна реши да „помогне“ на своите нови енергийни партньори – Westinghouse, които искат да експериментират с украинските атомни електроцентрали, за да увеличат производителността им.

Какъвто и да е случаят, планираното снабдяване с електроенергия за износ е подобно на желанието на украинските производители на електроенергия да получат максимална печалба от западния потребител, оставяйки самите украинци на тъмно.
Планираното увеличение мощността на енергоблоковете с 5-10% няма да бъде в състояние да се пречупи тази тенденция.

Подробности на: https://regnum.ru/news/economy/2326876.html

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари