ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Toshiba има затруднения в планираната продажба на бизнеса си с интегрални микросхеми

10.09.2017

Toshiba не успя съгласно плана да достигне договореност за продажбата на своето подразделение за производство на чипове на стойност 17-18 милиарда долара.

 

Така нарастват съмненията дали компанията ще успее навреме да реши въпроса с финансовия си дефицит и дали ще предотврати делистинга си на Токийската борса, съобщава „Ройтерс“.

Има опасения, че забавянето на продажбата може да постави под съмнение конкурентоспособността на подразделението, което е вторият най-голям производител на чипове памет NAND в света.

Претендентите за най-рентабилното направление на Toshiba са трима.
Единят от консорциумите се оглавява от производителя на American Western Chips. Другите два консорциума са оглавени от американския инвестиционен фонд Bain Capital и от тайванския производител на електроника Foxconn.

Toshiba има нужда от доходи от продажбата на подразделението си, защото в резултат на големите загуби на американското си ядрено подразделение Westinghouse Electric, компанията се оказа на границата на финансов крах.

През тази година Westinghouse бе принудена да обяви фалит и да поиска съдебна защита от кредиторите.

Подробности на: http://www.investicniweb.cz/news-toshiba-prodej-cipove-divize-v-planovanem-terminu-nesjednala/

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари