ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Япония – Най-голямата в света АЕЦ “Касивадзаки-Карива” се готви за рестартиране, засега 6-ти и 7-ми енергоблок

12.08.2017

Японската TEPCO е изпълнила по-голямата част от препоръките, направени след резултатите от оценката на експлоатационната безопасност на АЕЦ „Касивадзаки-Карива“, направена през 2015 г. Въпреки това МААЕ препоръчва работата по редица направления да продължи.

 

Японската АЕЦ „Касивадзаки-Карива“ е най-голямата АЕЦ в света по инсталирана мощност.
Тя се състои от седем енергоблока с обща мощност от 8,2 GW. Централата се смяташе за най-голямата действаща АЕЦ в света до март 2012 година, когато бе спряна заради аварията в АЕЦ „Фукушима“ през 2011 година.

В края на юни 2015 година оперативен екип от МААЕ проведе мисия за преглед на експлоатационната безопасност (OSART – Operational Safety Review Team) като извърши проверка на Шести и Седми енергблок на АЭС „Касивадзаки-Карива“ в префектура Ниигата по покана на японското правителство.
Целта на мисията е оценка на спазването на мерките за безопасност на АЕЦ, които трябва да се изпълняват, независимо дали централата работи или не.
Според правилата на МААЕ, две години след мисията OSART трябва да бъде проведена повторна мисия. В централата тя се проведе от 31 юли до 4 август 2017 година.

Сега японските контролни органи разглеждат заявката за рестартиране на последните, 6 и 7 енергоблок с мощност по 1365 MW всеки.

Подробности на: http://www.atomic-energy.ru/news/2017/08/10/78391

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Отворено писмо – Помогнете на Дневен център “Дъга” за деца-аутисти

Преди около 2 години под мотото “Подай ръка на различните деца” стартира кампания на инициативен комитет към Асоциация Аутизъм за набиране на средства за...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

50 години българска атомна енергетика – средношколска конференция

Последни коментари