ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Франция възнамерява да разработи сценарий на реформи в ядрената енергетика

19.07.2017

Франция трябва да изготви ясен план, така че до 2025 година наистина да се намали делът на ядрената енергетика в производството на електроенергия до 50%, заяви министърът на екологията Никола Хулот, на 16 юли.

 

Според закона, приет през 2015 година, делът на ядрената енергия в общото производство трябва да се намали до 50% от сегашните 75%, в това число чрез развитие на вятърната и слънчевата енергетика.
Както вече е известно, Хулот съобщи за евентуалното закриване на 17 от 58-те ядрени реактора в страната.

По-късно министърът заяви в интервю за Ouest-France, че той не е говорил за това, че тези реактори със сигурност ще трябва да бъдат затворени, а какви мощности трябва да бъдат премахнати, за да се съобразят със закона.
Хулот каза, че има нужда от пътна карта на реформите в ядрената индустрия, за да се избегнат суровите сценарии в бъдеще.

Така той коментира въпроса дали алтернативните източници ще бъдат в състояние напълно да заменят затворените ядрени енергоблокове.
Министърът също така обясни, че е не бива да се затворят централи, без да се помисли, къде ще работят специалистите, работили там.

Източник: https://pronedra.ru/atom/2017/07/16/franciya-zakrytie-aes/

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари