ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Американските АЕЦ са били предупредени за възможно нападение с вируса Petya

03.07.2017

Всичките 99 американски АЕЦ успяха да избегнат разрушителната атака на вируса-изнудвач Petya, съобщи прес-секретарят на вашингтонския Институт за ядрена енергия Джон Кили.

 

Преди време на министерството на националната сигурност на САЩ и ФБР е станало известно, че е възможно нападение върху АЕЦ от киберпирати.
Ведомствата са спуснали указания за засилване на кибернетичната сигурност на важните стратегически обекти, което е дало възможност успешно да бъде отразена вирусната атака.

По данни на местните СМИ, хакерите почти са успели да се доберат до една от централите. По предварителна информация, в ръцете им е попаднала само маловажна делова информация – http://atominfo.bg/?p=57340 .

За справка

На 27 юни редица държави по света пострадаха от вируса-изнудвач Petya. Сред тях са телекомуникационни, финансови, енергийни компании, а също и разработчици на програми за компютърна сигурност.

Източник: http://www.5-tv.ru/news/138042/

Tags: , ,

One Response to Американските АЕЦ са били предупредени за възможно нападение с вируса Petya

  1. Красимир Христов on 07.07.2017 at 18:10

    Обширен обзор на хакерските атаки върху енергийната инфраструктура и АЕЦ в САЩ ще видите на: https://www.inopressa.ru/article/07Jul2017/inopressa/hacker_rus_1.html?utm_source=rss

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари