ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Иран увеличава запасите си от свежо ядрено гориво за АЕЦ “Бушер”

25.06.2017

На 19 юни 2017 г. в Москва по време на IX Международен форум „Атомекспо – 2017“ между АО „ТВЕЛ“ и Организацията за атомна енергия на Иран бе подписан договор за доставка през 2017 година на резервна партида руско ядрено гориво тип УТВС за Първи енергоблок на АЕЦ „Бушер“.

 

Ориентировъчната стойност на партидата за презареждане се оценява на около 30 милиона долара.

Договорът бе подписан от старшия вицепрезидент по търговия и международен бизнес на АО „ТВЕЛ“ Олег Григориев и вицепрезидента на Организацията за атомна енергия на Иран и управляващ директор по производство на ядрена енергия и развитие Мохамад Ахмадиан.

Тази поръчка ще позволи на иранския партньор да повиши енергийната сигурност на страната, както и безопасността и гарантирането на доставките на руско ядрено гориво.
Освен това, ще бъдат премахнати всички рискове, свързани с транзита на руско ядрено гориво през съседните страни на Иран.

Горивната компания ТВЕЛ, на свой ред, допълнително ще натовари производствените си и сепарационни мощности и ще понижи себестойността на производството на продукцията.

В близките дни АО „ТВЕЛ“ ще пусне тази партида в производство, а доставката на горивото ще бъде направена в края на ноември – началото на декември 2017 година.

Източник: http://www.tvel.ru

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари