ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


„Энергоатом“ обсъжда с трети производител възможностите за доставки на ядрено гориво

16.06.2017

В рамките на диверсификацията на източниците за доставка на ядрено гориво за украинските АЕЦ, Националната украинска ядрена генерираща компания „Енергоатом“ води предварителни преговори с чуждестранна компания.

 

 

Тя, заедно с присъстващите на украинския пазар ТВЕЛ и „Уестингхаус“, е изразила желание да стъпи на пазара. Това заяви президентът на „Енергоатом“ Юрий Недашковский.

„Мога да открия завесата, от миналата година имаме трети желаещ. Ние обработваме предложението им. Засега то е на ниво предварителни преговори. Днес имаме само два доставчика“, заяви Недашковский, но не съобщи други детайли за третата компания.

Той припомни, че още през 2015 г., съгласно президентски указ, „Енергоатом“ е започнала търсене на трети доставчик, но компанията се е сблъскала с предсказуемата ситуация, при която технологията за производство на необходимото за Украйна ядрено гориво е притежавала само руската компания ТВЕЛ.

Източник: https://economics.unian.net/energetics/1973739-energoatom-vedet-predvaritelnyie-peregovoryi-s-inostrannoy-kompaniey-o-postavkah-yadernogo-topliva-v-ukrainu.html

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Отворено писмо – Помогнете на Дневен център “Дъга” за деца-аутисти

Преди около 2 години под мотото “Подай ръка на различните деца” стартира кампания на инициативен комитет към Асоциация Аутизъм за набиране на средства за...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

50 години българска атомна енергетика – средношколска конференция

Последни коментари