ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Япония – „ХИТАЧИ“ планира да се включи активно в извеждането от експлоатация на окончателно спрените ядрени енергоблокове

12.06.2017

Корпорацията „ Hitachi “ ще предостави технологии за извеждането от експлоатация на окончателно спрените японски ядрени енергоблокове.

 

Първото сериозно изпитание за корпорацията ще бъдат дейностите по изваждане на радиоактивните материали от закритите Първи и Втори енергоблок на АЕЦ „ Hamaoka “.
Споразумението със собственика, компанията Chubu Electric Power, трябва да бъде подписано скоро, а стойността на дейностите се оценява на няколко десетки милиона долара.

По-рано се предполагаше, че договорът за тези дейности ще получи корпорацията „ Toshiba “, която е участвала в строителството на тези два енергоблока.

„ Hitachi “ се надява да получи и договор за извеждане от експлоатация на Първи и Втори енергоблок на АЕЦ „Хамаока“.

В момента в Япония 17 енергоблока имат статут на окончателно спрени и тяхното количество с времето непрекъснато ще расте.

Източник: http://www.atominfo.ru/newsp/w0901.htm

Подробности на: http://asia.nikkei.com/Business/Companies/Hitachi-revs-up-to-dismantle-Japanese-nuclear-power-plants

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари