ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


“Росатом” взе участие в ежегодната конференция “ASIA NUCLEAR BUSINESS PLATFORM”

30.05.2017

„Росатом“ участва в ежегодната конференция Asia Nuclear Business Platform. Регионалният вицепрезидент в Източна Азия на „Росатом – Международна мрежа“ Сергей Демин взе участие в панелната сесия: „Ключови световни движещи компании и влиянието им върху ядрената енергетика“.

 

„Росатом“ отделя голямо внимание на безопасността на експлоатация на ядрените обекти.
В Русия в Нововоронежката АЕЦ успешно се експлоатира реакторът ВВЕР-1200, който е най-безопасният действащ реактор в света и единственият, който е от поколение „3 плюс“, отбеляза Демин.

Той засегна и темата за обществената приемливост на ядрените технологии, подчертавайки, че днес съществуват много предубеждения, основани на митове, които тормозят развитието на ядрената енергетика в света.
Важно е да се повишава нивото на обществена приемливост чрез образователни програми и разяснителни кампании с населението.

Днес ключов обект на руско-китайското сътрудничество е Тянванската АЕЦ. През 2011 г. бяха въведени в експлоатация два енергоблока с ВВЕР-1000. През ноември 2010 г. „Росатом“ подписа генерален договор за изграждането на Трети и Четвърти енергоблок на Тянванската АЕЦ с реактори ВВЕР-1000. Въвеждането им в експлоатация е предвидено за 2018 година.

Asia Nuclear Business Platform е едно от ключовите събития в азиатския регион и ежегодно събира ключови доставчици от ядрената промишленост, финансови институции и международни агенции.

Източник: http://www.rosatom.ru/

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Бисмут-214 в Полша – въпроси и отговори

На фона на военните действия в Украйна в социалните мрежи и месинджърите се разпространява информация, че след руски удар по военен склад в Хмелницки...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари