ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Довършването на 3 и 4 блок на АЕЦ “Моховце” в Словакия е на финалната права

31.05.2017

В ОКБ „Хидропрес“ се състоя Десетата международна научно-техническа конференция „Обезпечаване на безопасността на АЕЦ с ВВЕР“.
По време на събитието Роман Здебор от ŠKODA JS сподели, че продължава работата по завършване на строителството и подготовката за пускане на Трети и Четвърти енергоблок на АЕЦ „Моховце“.

 

 

По думите му, графикът на инвеститора – компанията Slovenske elektrarne, се спазва стриктно.
„Подписахме редица договори за експертна поддръжка, за оценка на изпълнение на работата, за оставащия обем работа “, сподели Здебор.

Докладът на АСЕ предизвика интерес с представянето на опита с информационни модели и информационна среда. „В ŠKODA също извършваме подобна дейност, която започна при сътрудничеството ни с руските компании за търга за новите блокове на АЕЦ „Темелин“. Сега създаваме своя система, която наричаме CMIS (Configuration Management Information System). Смятаме скоро да я представим на финландската компания „Fennovoima“, защото ни се струва, че решенията ни могат да бъдат от интерес за финските възложители“, сподели още Здебор.

Подробности на: http://atominfo.ru/newsp/w0859.htm

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари