ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Япония – TEPCO иска още държавна помощ от 22,4 милиарда долара

04.04.2012

Компанията Tokyo Electric Power Company (TEPCO), собственик на авариралата АЕЦ “Фукушима-1”, е поискала от правителството да и предостави още 22,4 милиарда долара, съобщава BBC.

Около половината от сумата – 10 милиарда долара – ще бъдат използвани за изплащане на компенсации на пострадалите вследствие на аварията. Останалата част е необходима на TEPCO за продължаване на работата и покриване на разходите свързани с аварията.

Допълнително финансиране е необходимо на компанията също за извеждане от експлоатация и пускане на облигации за следващо самостоятелно привличане на средства.

TEPCO трябва да изплати мащабни компенсации на пострадалите в резултат на аварията на АЕЦ “Фукушима-1”. Броят на пострадалите надвишава 160 хиляди души, а общият обем на компенсационните плащания може да достигне 32,55 трилиона йени (30,7 милиарда долара), съобщават представители на корпорацията.

Източник: http://www.rbc.ru/rbcfreenews/20120330015351.shtml

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари