ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Росатом и Организацията по ядрена енергия на Иран подписаха меморандум в областта на мирния атом

30.03.2017

В Москва бе подписан Меморандум за взаиморазбирателство между руската държавна корпорация „Росатом“ и Организацията по ядрена енергия на Иран в областта на транспортиране на ядрени материали.

 

Меморандумът бе подписан в рамките на срещата на високо равнище между президента на Русия Владимир Путин и иранския му колега Хасан Рохани.

От руска страна документът бе подписан от генералния директор на „Росатом“ Алексей Лихачов, а от иранска – от министъра на външните работи на Иран М. Дж. Зариф.

В частност документът предвижда създаване и поддържане на необходимата инфраструктура в Русия и Иран и получаване на лицензи и разрешения за транспортиране на ядрени материали (в това число и по Каспийско море), което се осъществява в рамките на сътрудничеството на двете страни в областта на използването на ядрена енергия за мирни цели.

В Меморандума е подчертано, че страните възнамеряват да си сътрудничат, като стриктно съблюдават международните стандарти по безопасност при третиране на ядрени материали.

Източник: http://www.rosatom.ru/journalist/news/rossiya-i-iran-podpisali-mezhvedomstvennyy-memorandum-v-oblasti-mirnogo-atoma/

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари