ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


САЩ – Тръмп отмени указа на Обама за борба с климатичните промени

30.03.2017

Новият указ за енергийна независимост отменя инициативите по охрана на природата.

 

Във вторник президентът на САЩ Доналд Тръмп утвърди указ за отмяна на ограниченията, насочени за борба с климатичните промени, наложени от администрацията на Обама.

Според думите му, това ще подобри ситуацията на пазара на труда в САЩ.
”Моето днешно решение ще отстрани федералния произвол, ще възстанови икономическата свобода и ще позволи на нашите компании и на нашите трудещи се да процъфтяват, да се конкурират и да постигат успехи”, заяви в тази връзка сегашният ръководител на Белия дом.

Новият указ за енергийна независимост отменя инициативите по охрана на природата, включително ограниченията на емисиите на парникови газове от въглищните електроцентрали.
Документът предвижда, включително, и отмяна на 14-месечния мораториум за разработване на нови находища на въглища във федералните провинции.

Самият Тръмп отбелязва, че по този начин той възстановява възможността за създаване на допълнителни работни места във въглищните мини и предприятията в САЩ.
Сегашният глава на Белия дом не веднъж излизаше с подобни инициативи по време на предизборната кампания, а също и след победата му на президентските избори в САЩ.

Източник: http://telegraf.com.ua/mir/usa/3237544-tramp-otmenil-ukaz-obamyi-po-borbe-s-izmeneniem-klimata.html

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари