ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Китай ще започне да усвоява ресурсите на астероидите

16.04.2017

Китай планира да пристъпи към осъществяване на космическа мисия за усвояване ресурсната база на астероидите преди 2025 година.

 

 

Това съобщава електронната версия на вестник „China Daily“ позовавайки се на китайската академия за космически технологии (CAST).

“Ние имаме намерение да започнем изследване на астероидите след първата мисия на Марс, която ще се започне през 2020 година и ще приключи до 2025 година. Ние се интересуваме от астероидите, доколкото на тях има ресурси, които ще изиграят важна роля в бъдещето развитие на човечеството”, разказа в интервю за журналистите главният специалист от CAST в областта на изследване на космическото пространство и правителствен съветник по въпросите на космоса Е. Пейцзян.

“Подробностите на съответната програма, както и нейните задачи, засега се намират в етап на съгласуване, ние работим по тези въпроси”.
Според думите му, китайските учени активно изучават възможностите за реализиране на космически полет до Юпитер.

През декември китайското национално космическо управление (CNSA) публикува доклад, в който се съобщава, че от 2017 до 2021 година КНР планира да започне разработването на ключови технологии , позволяващи да се изследват астероидите и Юпитер.

Предполага се, че благодарение на това в бъдеще ще има яснота по редица фундаментални въпроси, относно зараждането на Слънчевата система и възможността за съществуване на живот на други планети.

Подробности на: http://www.chinadaily.com.cn/china/2017-03/04/content_28430297.htm

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари