ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Мексико започва подготовката за провеждане на търгове за изграждане на два нови енергоблока

23.02.2017

Това заяви представителят на министерството на енергетиката на Мексико (SENER) Сесар Ернандес Очоа (Cesar Emilio Hernández Ochoa).
„Федералната комисия по електроенергия пристъпи към началния етап на подготовка – извършване на проучвания и разработване на техническата документация за последващото формиране на предложение за търг за строителство на два нови енергоблока на АЕЦ „Лагуна Верде“, заяви Очоа.

 

Според предположенията на SENER, строителството на двата нови енергоблока ще започне след 2018 година като разходите за ядрена енергетика също ще бъдат преразгледани.
По думите на Очоа SENER ще провери дали този тип производство на чиста енергия ще издържи на конкуренцията на пазара в следващите 15 години.
Решението за обявяване на търг за частни компании ще бъде прието от следващата администрация на страната, след президентските избори през 2018 г.

Източник: http://www.forbes.com.mx/mexico-estudia-licitacion-reactores-nucleares/#gs.TxxJHHU

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари