ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


АО „РУСАТОМ СЕРВИС“ започна изпълнението на дейностите в рамките на ППР на иранската АЕЦ “Бушер”

28.01.2017

Специалистите от АО „Русатом Сервис“ пристъпиха към изпълнение на дейностите в рамките на плановия ремонт на иранската АЕЦ „Бушер“. На 22 януари енергоблокът бе спрян. Това е третият планов ремонт на енергоблока в АЕЦ „Бушер“ 1, който ще се проведе с участието на руски специалисти.

 

Плановият ремонт е комплекс от организационни и технически мероприятия, които се провеждат редовно в АЕЦ с цел диагностика на състоянието на оборудването и профилактика на дефектите.
Плановият ремонт е насочен към предотвратяване на преждевременното износване на детайли, възли и механизми и поддържането им в работоспособно състояние.

По време на предстоящия ремонт АО „Русатом Сервис“ ще извърши ремонт на най-отговорното технологичното оборудване – среден ремонт на реактора с частично презареждане с гориво, капитален ремонт на главна циркулационна помпа, ремонт на турбоагрегата с отваряне на три цилиндъра ниско налягане, голям комплекс ремонтни дейности на оборудването на автоматизираната система за управление на технологичните процеси и електрооборудването, ремонт на оборудването на каналите на системите за безопасност.
В хода на настоящия планов ремонт ще бъде осъществено и презареждане с ядрено гориво.

Дейностите в рамките на плановия ремонт ще се извършат в продължение на два месеца.

Подробности на: http://www.rusatomservice.ru/ru/news/938.html&cur_location=&cur_aes=&cur_GoodTypes=#rusatom

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари