ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Как се роди дневният център за деца-аутисти “Дъга”

25.01.2017

 Цeнтър „Дъга“ и хората, които стоят зад неговото създаване, станаха герои на рубриката „Търси доброто“ на БНТ2.

 

Нов живот за един бивш партиен клуб

Както знаете, дневен център за деца с аутизъм „Дъга“ съществува благодарение на община „Лозенец“, която предостави за ползване на сдружение „Асоциация Аутизъм“ помещение, което преди е било използвано за партиен клуб.

Раждането

След ремонт и оборудване, през 2015 година на бял свят се появи първият напълно безплатен дневен център за работа с деца с аутизъм, в който получават терапия най-малките – децата на възраст от 3 до 8 години.
На 09.05.2016 г. център „Дъга“ беше официално открит от кмета на община София г-жа Йорданка Фандъкова и кмета на район „Лозенец“ г-н Любомир Дреков.
При откриването на центъра в него вече получаваха терапии максималният брой деца, а списъкът на чакащи нарастваше постоянно.

Инициативата за разширяване на центъра

Именно този постоянно нарастващ брой на децата-аутисти, които се нуждаят от своевременна терапия, ни накара да започнем в края на 2015 година инициативата „Подай ръка на различните деца“ за разширяване на дневен център „Дъга“ чрез закупуването на необитаем и неизползван за нищо частен имот, намиращ се в непосредствена близост до действащия вече център.
С усвояването на това пространство още 25 деца ще получат възможност за ежедневна, адекватна и безплатна терапия и ще бъдат подкрепени, за да могат да посещават масовите детски градини и училища.

Вместо заключение

Знаем, че подкрепата на 50 деца е изключително недостатъчна в сравнение с броя на децата, които се нуждаят от такъв вид терапии и заставаме зад призива на г-н Любомир Дреков повече общини да дарят помещения, които не се използват, за подобни каузи.
Пълен запис на рубриката „Търси доброто“ можете да гледате на сайта на БНТ.

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари