ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


“Росатом” създава компания за промотиране на ядрената медицина на световните пазари

17.01.2017

Руската държавна корпорация „Росатом“ създава компанията Rusatom Healthcare, която ще се занимава с промотирането в Русия и зад граница на руските ядрени технологии, предназначени за медицината, както и радиационни технологии за центрове за облъчване и стерилизация.
Уставният капитал на Rusatom Healthcare е 480 милиона рубли.

 

По-рано от корпорацията съобщиха за създаването на радиофармацевтичен клъстер на базата на Курчатовския институт за разработване и производство на руски радиофармацевтични препарати и медицинско оборудване, използвани в позитронно-емисионната томография.

Друго приложение на съвременните радиационни технологии е стерилизацията на медицински изделия и обеззаразяване на хранителни продукти чрез радиационна обработка.

В същото време информационна агенция Регнум съобщава, че в близките години „Росатом“ планира да подпише договори за строителството на 30-40 нови енергоблока зад граница – в Иран, Йордания и други страни от Близкия изток.

Източник: https://regnum.ru/news/innovatio/2225320.html

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари