ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Възможно е в Румъния да има проблеми с електроенергията заради новото застудяване

17.01.2017

Транселектрика съобщава за възможна кризисна ситуация с доставките на електроенергия.

 

Румънското енергийно предприятие “Транселектрика” (Transelectrica) предупреди за възможно възникване на кризисна ситуация при доставките на електроенергия за битовите потребители поради подновеното застудяване.

 

 

Това се твърди в официално писмо, адресирано до Министерството на енергетиката, Министерството на икономиката и Националната агенция за енергийно регулиране.
”В националната енергийна система може да възникне кризисна ситуация с доставките на електроенергия поради настъпилото затопляне и очакваното студеното време (опасност от обледеняване на електропроводите – б.р.). Освен това има рязко увеличаване на потреблението на газ и електроенергия”, се казва в писмото на енергийното предприятие.

Подчертава се също, че една от причините за очакваната кризисна ситуация е “безпрецедентното за последните години спадане нивото на река Дунав”. Не се уточнява дали това не е свързано с АЕЦ „Черна Вода“.

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари