ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


“Росатом” подписа споразумение за обучение на чуждестранни студенти по ядрени специалности на английски език

23.12.2016

По време на посещението на генералния директор на руската държавна корпорация „Росатом“ Алексей Лихачов в Националния изследователски център „Курчатовски институт“ бе подписано споразумение за стартиране на обучение на английски език на чуждестранни студенти – бъдещи работници в ядрени изследователски центрове.

 

Документът бе подписан между „Росатом“, Петербургския институт по ядрена физика и Санктпетербургския университет.
Това е първото такова споразумение, тъй като досега „Росатом“ не е провеждал англоезично обучение на чуждестранни студенти на базата на действащите профилирани образователни програми.

Преподаването на ядрено-физични дисциплини на английски език съществено ще съкрати сроковете и ще повиши качеството на възприятията и усвояването на този сложен учебен материал.
За чуждестранните студенти сега няма да е задължително владеенето на руски език на високо ниво.
Това значително ще разшири географията на академичния процес и ще позволи привличането на много по-голям брой студенти от далечни страни, които искат да се развиват по пътя на ядрената енергетика. Внедряването на англоезични програми на обучение ще повиши конкурентоспособността на руската ядрена индустрия на глобалния пазар на образователни услуги в ядрено-физичните дисциплини.

При посещението си в „Курчатовския институт“ Алексей Лихачов се срещна и с президента на центъра Михаил Ковалчук, запозна се с научно-технологичната и изследователската инфраструктура на института и поздрави екипа на института със 70-ата годишнина от пускането на реактор Ф-1.

Източник: http://www.rosatom.ru/journalist/news/rosatom-podpisal-soglashenie-o-nachale-obucheniya-inostrannykh-studentov-na-angliyskom-yazyke/

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари