ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


“Росатом” – Няма причини да се поставят под съмнение доставките на уран за САЩ

31.10.2016

Ръководството на “Росатом” заявява, че ще осигури САЩ с уран в рамките на сключените договори, защото не разглежда ограничителни мерки спрямо американския пазар, съобщиха от перс-службата на Росатом.

 

Това изявление е направено в отговор на публикации в американски интернет-СМИ за ограничаване от страна на Русия на доставките на уран за американските компании като ответна мярка за въведените от САЩ санкции спрямо Русия, съобщава РИА Новости.

«Росатом» напълно отговорно заявява, че от руска страна не се разглеждат никакви мерки за ограничаване доставките на уранова продукция на американския пазар”, се казва в съобщението на Държавната корпорация.

От компанията подчертават, че търговското сътрудничество в областта на мирното използване на ядрената енергия е изградено на базата на дългосрочни договори, който подлежат на безусловно изпълнение.

Според думите на заместник-ръководителя на “Росатом” Кирилл Комаров, държавната корпорация “безупречно е изпълнявала договорните си задължения даже и в най-сложните периоди на руско-американските отношения”.
Той също подчерта, че към този момент няма никакви основания да се поставя под съмнение надеждността на руските доставки.

Подробности на: https://ria.ru/atomtec/20161030/1480302336.html

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19