ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


“Росатом” – Няма причини да се поставят под съмнение доставките на уран за САЩ

31.10.2016

Ръководството на “Росатом” заявява, че ще осигури САЩ с уран в рамките на сключените договори, защото не разглежда ограничителни мерки спрямо американския пазар, съобщиха от перс-службата на Росатом.

 

Това изявление е направено в отговор на публикации в американски интернет-СМИ за ограничаване от страна на Русия на доставките на уран за американските компании като ответна мярка за въведените от САЩ санкции спрямо Русия, съобщава РИА Новости.

«Росатом» напълно отговорно заявява, че от руска страна не се разглеждат никакви мерки за ограничаване доставките на уранова продукция на американския пазар”, се казва в съобщението на Държавната корпорация.

От компанията подчертават, че търговското сътрудничество в областта на мирното използване на ядрената енергия е изградено на базата на дългосрочни договори, който подлежат на безусловно изпълнение.

Според думите на заместник-ръководителя на “Росатом” Кирилл Комаров, държавната корпорация “безупречно е изпълнявала договорните си задължения даже и в най-сложните периоди на руско-американските отношения”.
Той също подчерта, че към този момент няма никакви основания да се поставя под съмнение надеждността на руските доставки.

Подробности на: https://ria.ru/atomtec/20161030/1480302336.html

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Отворено писмо – Помогнете на Дневен център “Дъга” за деца-аутисти

Преди около 2 години под мотото “Подай ръка на различните деца” стартира кампания на инициативен комитет към Асоциация Аутизъм за набиране на средства за...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

50 години българска атомна енергетика – средношколска конференция

Последни коментари