ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Украйна – експерти от WANO започнаха проверка на Запорожската АЕЦ

10.10.2016

 Чуждестранни експерти на Световната асоциация на ядрените оператори (WANO) започнаха проектно-информационна партньорска проверка на Запорожската АЕЦ (ЗАЕЦ).
Това е първата проектно-информационна проверка на украинска АЕЦ.

Партньорските проектно-информационни проверки са разработени от Парижкия център на WANO, като сега е извършва адаптирането им към украинските особености.
Към основния ред за провеждането и беше добавена подготовката на допълнителен пакет от информация. Той е съставен от две части – базова информация по проекта на ЗАЕЦ и обзор на резултатите по вероятностния анализ на безопасността на ЗАЕЦ.

Този информационен пакет е подготвен от група специалисти от отдела по надеждност и опит при експлоатацията, отдела на главния технолог, службата за анализ на безопасността и е предаден на координатора на проверката.

”Днес е важно, използвайки практиките от международния опит при експлоатация на ядрени обекти, със съвместните усилия на нашите и чуждестранни специалисти да намерим оптималните пътища за решаване на значимите задачи.
Ние ще положим максимум усилия, така че срещата ни с чуждестранните експерти да способства за развитие и внедряване на по-съвременни подходи във всичките направления на дейността на ЗАЕЦ”, коментира временно изпълняващия задълженията на генералния директор на Запорожската АЕЦ Владимир Пышный.

Проектно-информационната проверка на ЗАЕЦ ще премине по 10 направления: “Организационна структура и управление”; “Експлоатация”; “Ремонт”; “Инженерно-техническо осигуряване”; “Опит при експлоатацията”; “Радиационна защита”; “Химическа технология”; “Подготовка и квалификация на персонала”; “Пожарна безопасност”; “Противо-аварийна готовност”.

Експертите на WANO ще работят на Запорожската АЕЦ до 22 октомври 2016 година.

Източник: http://www.energyland.info/analitic-show-151502?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+energyland+%28Energyland.info

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари