ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Ръководителите на организациите на ветераните от страните-партньори на Горивната компания бяха наградени с паметни знаци «20 лет АО «ТВЭЛ»

04.10.2016

Във Виена, в рамките на 60-та сесия на Генералната конференция на МААЕ се проведе заседание на координационния съвет на Международния Съюз на ветераните от атомната енергетика и промишленост (МСВАЭП).

 

 

Под формата на открита дискусия представителите на международната общност на ветераните обмениха мнения за по-нататъшната работа, включително и относно съдействието на компаниите от ядрената енергетика за развитие на външно-икономическите връзки, укрепване на международното сътрудничество, предаване на знанията и опита от миналите поколения.

Представители от организациите на ветераните от Украйна и България изказаха загриженост от опитите да бъде заменено руското ядрено гориво в реакторите ВВЭР на украинските АЕЦ с гориво на Westinghouse без предварителни задълбочени изследвания и изпитания.

След завършване на Координационния съвет на ръководителите на организациите на ветераните от държавите-партньори на Горивната компания на «Росатом» ТВЭЛ от България, Унгария, Чехия, Казахстан и Украйна бяха връчени паметни знаци, създадени за 20-годишнината на АО «ТВЭЛ».

Подробности на: http://www.tvel.ru/wps/wcm/connect/tvel/tvelsite/presscentre/news/140c39004e6d1209b6c1f71903a8c021

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари